Poljoprivredna škola - Mezőgazdasági Iskola


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 52

Poljoprivredni tehničar

poljsr

Šifra struke: SBBT SB 4A03S

Stručnim obrazovanjem za obrazovani profil poljoprivredni tehničar učenik je osposobljen za organizovanje i sprovođenje biljne i stočarske proizvodnje u kombinatima i na gazdinstvima.

Stručni predmeti: poljoprivredna proizvodnja, navodnjavanje, zaštita bilja, poljoprivredna tehnika, agrohemija i pedologija.

Maturski rad se sastoji od: pismenog zadataka iz srpskog jezika, testa iz stručnih predmeta i stručne prakse. Posle završetka maturskog rada učenici dobijaju diplomu.

Nakon završetka ovog obrazovnog prifila, učenici mogu kao poljoprivredni tehničar zaposliti se u poljoprivrednim apotekama, rasadnicima, kao i u svim organizacijama koje se bave proizvodnjom i prodajom poljoprivrednih proizvoda.

Učenici koji završe ovaj obrazovni profil mogu se upisati na sve smerove Poljoprivrednog fakulteta kao i na sve druge fakultete prirodnih i društvenih smerova.

Vi ste ovde: Смерови / Четворогодишњи смерови / Пољопривредни техничар