Poljoprivredna škola - Mezőgazdasági Iskola


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 52

Tehničar hortikulture

hortisr

Šifra struke: SBBT SB 4A05S

Cilj stručnog obrazovanja za obrazovni profil tehničar hortikulture je osposobljavanje učenika za proizvodnju jednogodišnjeg ,višegodišnjeg i saksijskog cveća, ukrasno šiblje i dekorativno drveće. Takođe će biti sposoban da prenosi projekte ozelenjavanja na teren i vrši nadzor nad sadnjom.

Stručni predmeti: cvećarstvo, dekorativna dendrologija, parkarstvo, lekoviti začinsko bilje, povrtarstvo i biodekoracija.

Maturski rad se sastoji od: pismenog yadataka iz srpskog jezika, testa iz stručnih predmeta i stručne prakse. Posle završetka maturskog rada učenici dobijaju diplomu.

Tehničar hortikulture ima mogućnost zapošljavanja u firmama koje se bave proizvodnje dendrološkog i sadnog materijala, centrima za distribuciju semena kao i u komunalnim preduzećima koja se bave održanjem zelenih površina.

Logičan nastavak školovanja tehničara hortikulture su studije na smeru Hortikultura na Poljoprivrednom fakultetu, ali može upisati i bilo koji fakultet prirodnog ili društvenog smera.

Vi ste ovde: Смерови / Четворогодишњи смерови / Техничар хортикултуре